Известие

Collapse
No announcement yet.

На колко оборота превключвате[нормално каране]?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=pr_00f]
    Първоначално публикувано от "Nasko_77":1z73er4x
    Оборотомера най-добре отговаря на тоя въпрос. При бензинките двете стрелки когато са в средата на 5-та е най-икономичен и най-добре се чувства там двигателя. При Дизелака в по ниските мисля е по-икономичен.
    Абе не е баш така - повярвай ми! Да твърдиш че при 4000 оборота колата е най- икономична си е...... ( няма да го казвам че ще се сърдиш като в темата в газовият раздел)
    Някъде около 3000 +/- 200 оборота е перфектния баланс между "относително" бързо придвижване и разход, също и от към натоварване на двигателя. Но все пак всичко зависи от условията. Примерно на голямо изкачване аз си държя по високи обороти дори да се наложи да карам на по-ниска предавка[/quote:1z73er4x]Ама аз говоря при пета предавка за 4000 оборота. И друг път сме го коментирали това. Имаше пак такава тема каде е най-икономична.
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

не е най-икономична на 4000 оборота. Ся що спориш за глупости, които даже не си изтествал, въпреки че имаш възможност?
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Ама аз говоря при пета предавка за 4000 оборота. И друг път сме го коментирали това. Имаше пак такава тема каде е най-икономична.
        Да и аз за същото говоря ако си пропуснал да забележиш. И за боксера даже дето си иска по-високи обороти- и за него не може да се каже че е най- икономичен в този режим.
        Та специално за теб ще ти кажа от личен опит - колата ти е най икономична в режим 90-100 км.(Е имаи коли които са изключение, но в случая говоря за нашите кочинки, който са доста сходни.) Само че има и още доста фактори който могат да спомогнат за снижаване на разхода - не само да караш с горепосочената скорост. Ако искаш да ти напиша едно ръководство?
        Защото я ми виж в подписа какъв разход ми дава колата от нова година насам е описано с детайли. Със километри, гуми, тип каране и прочие. Както съм тръгнал - скоро ще настигна колегите с дизелите по икономичност. Ако не я изрязвах юнашки понякога - щях и по малко от дизел да горя
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

карам джета и тва 4е 145цата вози като мерцедес в сравнение не мога да го повярвам ( не 4е сам се возил в 145 ама верно не си го представям ) не може хем по стабилна хем по комфортна (поне при тия 2 модела) ина4е в моита джета само климатика липсва
          и бтв сменям на малко над 2000 оборота в града при тва на газ
          вуйче ако не си забелязал тва е форума на алфа ромео !

P.S. както вика един мой познат, като искаш колата да ти върви на 2к купи си голф
          145, 1.7 16V
          -----------------------

Comment

немога да ви разбера как сменяте на 2500-3000, аз на толкова тръгвам ?! то кефа на колата идва от 4000 оборота нагоре, като си отвори гласчето
            145 1.4 TS 99' EX
            145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
              Ама аз говоря при пета предавка за 4000 оборота. И друг път сме го коментирали това. Имаше пак такава тема каде е най-икономична.
              Задача:
              С колко километра в час се движи автомобила на 5-та скорост и 4000 мин-1?

За да разбереш отговора може лично да тестваш или да пресметнеш!
              След това намираш данни за автомобила (разход при скорост) и разбираш каква е истината.
              Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от JJJ
                Първоначално публикувано от Nasko_77
                Задача:
                С колко километра в час се движи автомобила на 5-та скорост и 4000 мин-1.

За да разбереш отговора може лично да тестваш или да пресметнеш!
                След това намираш данни за автомобила (разход при скорост) и разбираш каква е истината.
                Ей всезнайковци! (с извенение) За да го излагам като мнение, значи съм го проверил. Моята кола при 4000об. е на 120км.ч
                При това положение... двигателят е в оптималния режим разход/продуктивност. Това го е потвърждавал и един от хората тук с много голям авторитет и покритие. Имена няма да назовавам.

П.С ок, ще се постарая повече да не давам мнения
                ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                sigpic
                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

оптимален!=най-икономичен
                  правиш ли разлика?

виж си книжката какъв разход се предвижда при скорост 120км/ч и какъв при 90
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Явно не прави човека разлика.
                    Наско казах ти - чети първо преди да пишеш. И не се сърди после като ти казват че дрънкаш глупости. .
                    А за всезнайковците си прав, аз от малкото мнения дето ги е писал колегата JJJ си правя извода че двамцата с тебе и цял живот да четем - пак няма да го стигнем!

Отвори си книжката на колата и виж данните за разхода при 90 и 120 км/ч.

90км - 6,3
                    120км -7,9
                    градско -10,7
                    Данните са от тук
                    http://alfisti.ru/146/ttx146.htm

Айде със здраве.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За последен път Ви казвам този ДВГ /1.4 TS/ е най икономичен /усреднено/ при 2900 об/м., ще Ви дам още един жокер - вариатор
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Ами аз какво разправям 3000-/+ 200
                        А си нямам вариатор

Comment

баси дизелите дето ги карате :P
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми аз вадя по нисък разход от тебе бе

ЗАВИЖДАИИИИИ!

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                              Ми аз вадя по нисък разход от тебе бе

ЗАВИЖДАИИИИИ!
                              1. аз да не карам като баба бе
                              2. мойто и твойто градско нямат нищо общо
                              3. на мен ми харчи 7.5/100
                              4. завиждай ти :P
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от ak47
                                карам джета и тва 4е 145цата вози като мерцедес в сравнение не мога да го повярвам ( не 4е сам се возил в 145 ама верно не си го представям ) не може хем по стабилна хем по комфортна (поне при тия 2 модела) ина4е в моита джета само климатика липсва
                                и бтв сменям на малко над 2000 оборота в града при тва на газ
                                вуйче ако не си забелязал тва е форума на алфа ромео !

P.S. както вика един мой познат, като искаш колата да ти върви на 2к купи си голф
                                ми сигурно съм забелязал 4е не е форума на фв, 6тот сам фен на Алфа
                                а послеписа ти е много верен
                                по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                                X